Janneke Valstar

Janneke Valstar

Leerkracht, muziekdocent, zangeres

“Juf, mag ik kunst maken?”

Dat vroeg een leerling aan me, een paar jaar geleden in groep 5. Deze vraag vond ik zó leuk, dat ik hem heb onthouden. Meer van dit soort vragen en uitspraken ben ik gaan opschrijven.

Het leuke aan kinderen vind ik hun openheid, humor, kijk op de wereld en nieuwsgierigheid. Dat vertalen ze in geweldige uitspraken die ik zelf nooit zou kunnen bedenken.

Bij het delen van deze uitspraken op Facebook en Twitter kreeg ik veel leuke reacties. Ondertussen ontdekte ik de mooie en humorvolle illustraties van Agnes Loonstra. In haar illustraties en mijn quotes zag ik een gouden combinatie, wat in september 2012 leidde tot een samenwerking.

Naast het lesgeven op school, ben ik ook als muziekdocent aan het werk en treed ik op als pop & jazz zangeres.
Al deze verschillende werkzaamheden doe ik met veel plezier en zijn inspirerend voor me.

jannekevalstar.com

Agnes Loonstra

Agnes Loonstra

Illustrator

Iets meer dan een jaar geleden werd ik door Janneke benaderd met de vraag of ik wilde gaan illustreren voor ‘Juf, mag ik kunst maken’. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Ik las al regelmatig leuke quotes van haar klas op facebook en vond het een enorme uitdaging om dit wekelijks in een beeld te vatten.

Humor en schoonheid zien in de kleine dingen van het leven spelen een grote rol in mijn illustraties en dat is precies wat ‘Juf’ waarborgt. Waar ik soms met mijn handen in het haar zit van ‘hoe moet ik dit nou weer verbeelden’ zijn sommige uitspraken zo treffend dat mijn illustratie binnen een mum van tijd op papier staat. Elke week is weer een nieuw avontuur op zich, waarbij ik handenwrijvend afwacht wat de kinderen van Nederland me deze keer weer voorschotelen!

Naast ‘Juf, mag ik kunst maken’ ben ik werkzaam als freelance illustrator en vormgever onder de naam ‘Nes is More’. Daarnaast bekleed ik de functie van zangcoach op een muziekschool en treed ik op als singer-songwriter bij meerdere bands.

agnesloonstra.nl